فیلم| فوران خیره‌کننده شراره‌های خورشیدی-راهبرد معاصر
قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد / قاتل دستگیر شد پرسپولیسی‌ها خواهان اخراج درویش شدند سپاهان قهرمان سوپرجام ایران شد ببینید/ پوتین: آرزوی بهترین‌ها را برای رهبر ایران داریم ببینید/ استقبال رسمی ولادیمیر پوتین از مسعود پزشکیان در کاخ کرملین ببینید/ ادای احترام پزشکیان در میدان سرخ مسکو ببینید/ آرزوی بغض‌آلود ابراهیم نبوی در شب پیروزی پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی؛ پَر و خون در هر ۲ موتور هواپیما پیدا شد رابطه اوباما و همسرش شکرآب شده؟ / اوباما به سراغ همسر سابق برد پیت رفت؟ درگیری حسینی و رضاییان در اردوی استقلال / صدای کاپیتان استقلال را همه شنیدند برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول ۱۵ زمین‌لرزه در ۳ نقطه فارس طی امروز رخ داد وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری «وحدتیه» در استان بوشهر انفجار بقایای جنگی در ایلام ۲ مصدوم بر جا گذاشت صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شد

فیلم| فوران خیره‌کننده شراره‌های خورشیدی

شراره خورشیدی روز گذشته خروج جرم از تاج خورشیدی(CME) همراه بود که طی آن ابر عظیمی از پلاسمای فوق گرم با سرعت فوق‌العاده از خورشید دور شد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۵ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 15
کد خبر: ۱۳۸۶۱۸

به گزارش راهبرد معاصر ستاره میزبان زمین اوایل صبح روز گذشته برای مدتی طولانی یک شراره خورشیدی ساطع کرد و تشعشعات پرانرژی را برای حدود سه ساعت در فضا منتشر کرد. رصدخانه پویایی‌شناسی خورشید(SDO) ناسا که از سال ۲۰۱۰ خورشید را مطالعه می‌کند، این رویداد شگرف را در طول موج‌های متعدد رصد کرد.

این شراره با نام "M۳.۴" در دسته‌ی شراره‌های "متوسط" خورشیدی قرار گرفت. اگرچه که این شراره در دسته متوسط قرار داشت اما با این وجود، به اندازه کافی قوی بود که باعث خاموشی موقت رادیویی(radio blackout) در منطقه آسیا و اقیانوسیه روی زمین شود.

شراره خورشیدی روز گذشته خروج جرم از تاج خورشیدی(CME) همراه بود که طی آن ابر عظیمی از پلاسمای فوق گرم با سرعت فوق‌العاده از خورشید دور شد. رصدخانه پویایی‌شناسی خورشید و رصدخانه خورشیدی و هورسپهری(SOHO) ناسا و آژانس فضایی اروپا که در سال ۱۹۹۵ پرتاب شد، تصاویری از خروج جرم از تاج خورشیدی ثبت کردند که اندازه عظیم و سرعت چشمگیر ابر پلاسما را نشان می‌دهد.

نماهای این دو فضاپیما با توجه به مدارهای متفاوت‌شان مکمل یکدیگر بودند. رصدخانه خورشیدی و هورسپهری در نقطه لاگرانژ ۱ به دور خورشید می‌چرخد، یک نقطه پایدار گرانشی در فضا در حدود ۹۳۰ هزار مایلی(۱.۵ میلیون کیلومتر) از زمین.

خروج جرم از تاج خورشیدی که به زمین برخورد می‌کند می‌تواند طوفان‌های ژئومغناطیسی قدرتمندی ایجاد کنند که ممکن است اثرات منفی همچون آسیب احتمالی به ماهواره‌ها و مثبت همچون درخشش شفق‌های فوق‌العاده به همراه داشته باشد.

خورشید اخیراً شراره‌های متعددی منتشر کرده است.  /ایسنا

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر